Chokladkaka till middag
Jepp jepp, o helt utan att känna ånger efteråt, hehe. Levande föda, Såklart! Å så smaskigt det var!
Så här gjorde jag den s.k. "radio-kakan":
Jag blötlade mandel och hasselnötter, ca 1 ½ dl, i en bunke och solroskärnor (ungefär samma mängd som nötterna) i en annan bunke över natten.
För att göra det första lagret med kräm så mixade jag nötterna med lite vatten tillsammans med agavesirap (finns på hälsokost och ICA faktiskt har jag sett, eller använd honung). Sen bredde jag ut smeten på en tallrik och formade den rektangulärt, för så ville jag ha den :)
Sedan mixade jag den andra smeten bestående av solroskärnorna, lite vatten, ca 1-2 msk kokosfett, ca 2 msk carobpulver (finns på hälsokost), ca 1 msk kakao och agavesirap efter smak. Sen bredde jag ut den finmixade smeten som på det första lagret och ställde in tallriken i frysen ca 45-60 min, eller ställ i kyl ca 2 h. Det är ju bara att testa. Så att den blir lagom hård att skära i.
Ja det var allt en smaskig och mättande middag. Jag sparade lite så jag skulle kunna käka idag, och ja, nu sitter jag här på jobbet och längtar hem till min radiokaka ;) Bon appétit!
Kommentarer
Postat av: Visan
Låter supergott ju! :D
Trackback